Action Comics 1

Benzi desenate vechi si noi – cum depistezi pe cele mai valoroase?

Atunci cand vorbim de benzi desenate vechi si noi, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca te intereseaza sa faci profit, pe termen mediu si lung, din ele. Mai jos, voi lista cateva dintre ele, oferind cateva exemple concrete:

1. Benzi desenate cu supereroi vor fi aproape intotdeauna mai valoroase decat cele care au alta tema. De exemplu benzi desenate cu Batman sau Superman din anii ’50 vor fi INTOTDEAUNA mai valoroase decat western-urile, funny-urile sau Walt Disney-urile. Asta nu inseamna ca acestea din urma ar fi lipsite de valoare – sub nicio forma. Doar ca daca un Walt Disney din anii ‘5o costa cateva zeci/sute de dolari, un Detective Comics sau Action Comics din aceeasi perioada urca spre mii sau chiar sute de mii de dolari.

2. Benzile desenate in conditie buna vor fi mai scumpe decat cele…rebegite. Un acelasi Action Comics 1, de exemplu, primul numar in care apare Superman, in 1948, a luat 1 milion de dolari intr-o stare medie, in timp ce acelasi numar, dar Near Mint (vezi aici cum stabilesti calitatea benzilor),a fost cumparat la licitatie (de Nicholas Cage) cu dublu, 2,16 milioane de dolari.  Deci atunci cand cumperi un numar, uita-te la calitate si mai ales PASTREAZA benzile desenate in conditii optime – asa cum le livram noi, aici, la ErouPeBanda.ro.

3. Numerele cheie (semnalate ca atare pe ErouPeBanda.ro) introduc de obicei noi personaje, noi interactiuni intre personaje, noi obiecte sau, intr-un fel sau altul, o premiera. De exemplu, intotdeauna o banda desenata precum Fantastic Four 67 in care apare pentru prima oara Warlock va fi mai valoroasa si va DEVENI mai valoroasa decat alt numar ulterior, cu aceleasi personaje. Un alt exemplu este prima aparitie a lui Darkseid, in Superman’s Ex-pal Jimmy Olsen, de asemenea la vanzare la un pret excelent pe ErouPeBanda.ro.

4. Filmele si serialele influenteaza MASIV valoarea unei reviste. Exemplul poate cel mai bun si recent este The Walking Dead, serial care, efectiv, a facut din primul numar, prima editie, a revistei editate de Image Comics, o valoare. In prezent, primul numar The Walking Dead se vinde cu MII de dolari.
Este important sa anticipezi ce seriale ar putea urma, ce filme, ce eroi negativi ar putea introduce in premiera pe marele/micul ecran si sa cumperi rapid acele numere. Iti oferim un “heads-up”! Este (foarte) posibil ca urmatoarele seriale sa fie bazate pe Thief of Thieves si Revival, de aceea am adus in Romania PRIMELE numere, PRIMELE editii. Asteapta-te ca preturile sa explodeze, efectiv, atunci cand se vor adeveri zvonurile.

5. Editia. Atunci cand o banda desenata contemporana are succes masiv, de obicei se reediteaza – de multiple ori chiar. Revin la exemplul anterior – Walking Dead 1, de exemplu, are PESTE 40 de reeditari! Cu cat detii o editie mai veche, cu atat banda desenata este mai valoroasa. De aceea noi incercam sa facem rost prin contractele noastre si relatii de numere cat mai vechi.

Care este cea mai valoroasa banda din colectia ta? Ce banda desenata iti doresti sa cumperi? Spune-ne in comentarii si…cine stie ce cadou primesti? 🙂