The Uncanny X-Men

Coperte de benzi desenate faine si FOARTE faine! : )

Nu rareori mi s-a intamplat sa cumpar o banda desenata “din impuls”, doar pentru ca mi-a placut foarte mult arta copertei. Si nu cred ca sunt singura! O imagine faina, expresiva, poate insemna extrem de mult si te poate introduce in atmosfera extrem de bine.

Asa ca m-am hotarat sa fac un top…inca nu m-am hotarat de cat sa fie : ) , cu unele coperte care mi-au atras atentia de-a lungul timpului.

Chiar te rog sa comentezi si sa ne spui care iti plac tie!

Captain America #332

Coperta Captain America

Coperta Captain America

Captain America aka Steve Rogers renunta la fosta lui identitate deoarece nu mai vrea sa primeasca ordine de la Guvern, alegandu-si un nou nume si un costum negru – The Captain. Costumul sau este colorat sangeriu…o imagine, zic eu iconica, a anului 1987.

Marvel Comics Presents #92

Marvel Comics Presents Wolverine

Marvel Comics Presents Wolverine

Una dintre ACELE titluri nebune – Wolverine ciopartit frumos si…Wolverine pare nu foarte…fericit. Dar SIGUR are multi muschi prin hainele facute ferfenita.

Superman (1987) #79

Superman Cyborg

Superman Cyborg

Atunci cand DC a decis sa il omoare pe cel mai popular personaj al lor (si unul dintre cei mai faimosi supereroi per total), Superman, mai multe persoane au decis ca, pana la urma, niciun supererou nu e mort “pe bune”. Asa ca Superman s-a intors…in cateva variante. Cred ca cea de Superman Cyborg / Robot este cea mai cool!

Detective Comics #408

Robin moare

Robin moare

“Robin! What’s happening to you?!” Un cover care spune o trista poveste. De la cel mai bun artist Batman, Neal Adams, din 1971. Vezi pe ErouPeBanda muuulte benzi desenate semnate de Neal Adams! 😉

Spawn 1

Spawn 1 coperta

Spawn 1

Imagine extrem de dinamica, atmosferica, pentru o banda desenata DARK si…cool. Da, stiu, cate englezisme, dar… Spawn arata ca o incrucisare intre Batman, Spider-Man, Dr Strange si…un vis heavy metal! Prima editie, pe ErouPeBanda.ro!

Superman 120

Superman 120

Superman 120

Superman rupand lanturile este o imagine iconica, desi au cam trecut zeci de ani de cand Superman s-a mai lasat inlantuit astfel! Este foarte fain efectul imaginii, Superman intors de la camera, in umbra. Culorile ii ofera o aura contemplativa, vibranta parca, si S-ul reliefat…uau!

Uncanny X-Men #168

X-Men 168

X-Men 168

DRAMA de pe coperta asta este aproape palpabila, senzatii umane de teama, frica de incoltire, furie. Imi place felul in care parul lui Kitt Pryde este stilizat si noul costum X-Men negru si galben! Nicio linie nu este…aruncata aiurea. Si, oricum, Kitty Pride este…faina! : ) Cred ca aici esti de acord cu mine…

OK, sapte deocamdata! Imi place insa, voi mai reveni cu un top! Intre timp, ofera-mi si tu sugestii – ce coperta iti place foarte mult? De ce? Scrie-mi pe Anca@ErouPeBanda.ro sau lasa comentarii si ma voi asigura ca va intra intr-un viitor top! : )