Benzi Desenate vechi 2

Benzi desenate vechi si noi: de ce sunt investitii bune si ce sa cauti?

Daca esti pe Erou Pe Banda, inseamna ca esti pasionat(a) de benzi desenate vechi, de gadget-uri, figurine si…in general tot ce inseamna “geek stuff”. : ) Si trebuie sa fii mandr(a) de asta!

Mai departe insa de pasiunea in sine, care ne face pe toti sa investim in benzi desenate si alte trinkets, in spate se afla oportunitati majore de a, exact, face niste bani.

Citesc de ceva ani articole internationale despre investitii in benzi desenate – aiciaici aici, cateva exemple doar.

Exista, evident, mai multe oportunitati pe piata aceasta.

1. Sa creezi benzi desenate. In Romania insa, piata este mica spre inexistenta, cu mici exceptii precum Harap Alb – dar baietii au in spate si o companie destul de solida, Zitec, deci…
2. Sa vinzi benzi desenate. Adica ceea ce se intampla pe ErouPeBanda, insa, din nou, acest lucru nu este usor si trebuie sa ai contracte internationale, relatii si, la fel ca la punctul unu, banii nu sunt factorul motivator ci mai mult pasiunea in sine si oportunitatea de a discuta cu oameni interesanti. Adica, da, chiar tu! : )
3. Sa cumperi cand trebuie, ce trebuie, si sa vinzi cand este pretul cel mai bun.

Si aici, la punctul trei, rezida cele mai multe oportunitati in lumea benzilor desenate.

Hai sa facem un mic efort de imaginatie si gandire – ce altceva puteai cumpara in anii ’30 cu 10 centi si sa vinzi peste 80 de ani cu 2 milioane de dolari? Te-ai gandit? Mai gandeste-te. Nu, nu este diamant, platina sau aur – si pe atunci erau metale scumpe! Nu, nu sunt actiuni la Ford sau alta companie. Nici spatii de birouri, nici, nici….

Simplu – Action Comics 1, primul numar in care apare Superman, dupa cum scriam si aici de altfel.

Si nu este o exceptie. De-a lungul anilor, piata Benzilor Desenate a cunoscut nenumarate tranzactii de sute de mii de dolari sau chiar milioane, prime aparitii (Iron Man, Captain America, Batman etc.), personaje cheie sau schimbari de situatii atragand atentia atat a colectionarilor cat si a investitorilor.

Cateva ponturi sunt insa necesare: da-ti seama ce fel de om esti, ce personalitate ai. Daca vrei sa faci o afacere din comics-uri, nu trebuie sa te atasezi de benzi. Da, trebuie sa le apreciezi, sa iti placa ce faci, dar sa stii cand sa le vinzi. Daca le cumperi doar pentru a le tine in cutii, exista posibilitatea de a pierde momentul oportun a vinde si, in timp, sa scada valoarea.

Si, apropo, noi cumparam activ! : ) Deci daca ai benzi desenate acasa, nu ezita sa ne contactezi si “te vom scapa” de ele, la un pret corect!

Cum stii ce sa cumperi? Urmareste-ne! Urmareste presa internationala – recomandam InvestComics.com! Vei afla cele mai bune ponturi. Urmareste miscarile de la Hollywood si afla, primul/prima, ce film se pregateste, cu ce personaje. Cumpara (primele) editii(le) cu acele personaje pentru ca, cel mai probabil, pretul va exploda la data lansarii.

Da, piata benzilor desenate nu este una reglementata, absolut deloc chiar. Sunt riscuri, dar, dupa cum citeam un articol mai vechi in Wall Street Journal, poate aduce profituri mai mari decat orice alte investitii in companii din lume.

Cumpara tot timpul la pret mic si vinde la pret mare.

Cumpara si benzi desenate noi, dar daca vrei sa si scoti bani din ele, pe termen mediu si lung, urmareste primele numere si mai ales cele care se anunta “fierbinti” – se vor face seriale, filme, sunt apreciate la Hollywood etc. Exemplul clasic este The Walking Dead 1, banda care se vinde acum si la zeci de mii de euro.

In cadrul sectiunii Image, la Erou Pe Banda, aducem aproape exclusiv doar benzi desenate care se anunta a fi hituri. Vezi Revival si Thief of Thieves, ambele primul numar, prima editie, si dupa ambele se anunta seriale de succes. PLUS, sunt serii foarte foarte frumoase! 😉

Pe de alta parte, daca benzile noi sunt oarecum dependente de miscari mai mari, benzile din anii ‘50-‘60 vor fi intotdeauna valoroase. De aceea suntem PRIMUL si SINGURUL magazin de benzi desenate vechi din tara si vrem sa aducem cele mai valoroase benzi, pentru ca tu sa poti, pe langa a te bucura de lectura, a le lasa o mostenire cu adevarat valoroasa urmasilor tai.  : )

Si nu uita! Comics-urile, pastrate corect, sunt indiferente la climatul economic! Recesiune sau nu, valoarea lor va creste, daca faci alegerile corecte.

Ai ORICE fel de intrebare? Vrei sa te ajutam sa alegi corect? Contacteaza-ne si iti vom raspunde, fara indoiala, indreptandu-te catre o alegere cat mai corecta.