Marvel comics

Recomandari benzi desenate, noiembrie 2014 – Spider-Man, Grayson (Guest Post)

Propuneri din partea lui Alin Rautoiu, unul dintre cei mai cunoscuti pasionati de benzi desenate din Romania, implicat in multiple proiecte, inclusiv  WebComics.ro.

Toate numerele prezentate in aceste recomandari, precum si multe altele, le puteti precomanda de pe ErouPeBanda.ro – singurul magazin orientat catre benzi desenate vintage & de colectie din Romania! Orice numar = 16 lei.

————————-
M-am uitat pe noile apariții de miercuri, 5 noiembrie, și am identificat cinci benzi promițătoare de care cred că oricine se poate apuca chiar la momentul acesta.

Spider-Man 9 banda desenata

Spider-Man 9

Amazing Spider-Man #9

publicat de Marvel Comics, cu scenariul semnat de Dan Slott și grafica de Oliver Coipel

Cu numărul 9 se anunță startul unui eveniment spre care s-a clădit de ceva vreme, iar dacă Dan Slott își menține palmaresul construit cu Big Time și Spider-Island, va fi un foarte bun prilej de introdus noi cititori în universul contemporan al lui Spidey. Cu atât mai mult cu cât în Spider-Verse se vor aglomera toate versiunile paralele ale supereroului de la Spider-Man 2099, la Miles Morales până la cel din universul noir și vor trebui să înfrunte o familie întreagă de Morlumi, niște creaturi aproape vampirice care se hrănesc devorând esența Oamenilor Păianjen.

Multă acțiune ilustrată de unul dintre cei mai pricepuți artiști în asta de la momentul de față, personaje pe care Slott a demonstrat că le ține bine în frâu și că le umple aventurile cu umor și suflet, producând dramă și tensiune fără a uza gratuit de violență. S-ar putea să nu fie chiar pentru toată lumea, însă cred că ar plăcea în special cititorilor care-l cunosc pe Spider-Man mai mult prin jocuri, seriale de animație, benzi desenate marginale cu universuri alternative.

Action Comics 36 benzi desenate

Action Comics 36

Action Comics #36

publicat de DC Comics, cu scenariul semnat de Greg Pak și grafica de Aaron Kuder

Când Pak și Kuder au preluat titlul de la Grant Morrison, după interludiul lui Tony Daniel, banda a devenit pentru o vreme unul dintre cele mai faine titluri cu Superman de multă vreme. Oferind un protagonist moral, fără a fi zelos, populându-i lumea cu personaje colorate, însă care nu-l acaparează, cu toții prinși în povești rezonante tematic și emoțional ilustrate de unul dintre cei mai faini artiști de bandă cu supereroi din ultima vreme. Ciclul ”Doomed” a stricat un pic din poveste, cu toate că înnodat câteva fire răzlețe rămase de pe vremea lui Morrison, impunând cross-overs și înlocuindu-l pe Kuder cu un Scott Kollins grăbit. Dar din acest număr se revine la starea de drept a benzi.

 

Grayson banda desenata

Grayson

Grayson #4

publicat de DC Comics, cu scenariul semnat de Tom King, Tim Seeley, cu grafica de Mikel Janin

Continuând cu revendicarea moștenirii lăsată de Gran Morrison în universul DC, Grayson este unul dintre cele mai nesperate reușite ale editurii. Constând din numere individuale care spunându-și o poveste cap-coadă reușesc să țeasă un fir epic mai lung și mai vârtos, fructifică multe dintre semințele plantate de scenaristul scoțian în Batman Incorporated, ca organizația de spionaj Spiral sau acea academie care instruiește tinere asasine. Îi continuă spiritul de aventură spy-fi și abordarea jucăușă a limbajului benzii desenate, însă de data asta ilustrată mult mai sexy și cinematic de Mikel Janin. Singurul lucru care trebuie știut este că după evenimentele din Forever Evil, lumea îl consideră pe Dick Grayson mort, iar Batman a profitat de ocazia asta să-l infiltreze într-o super-organizație de spionaj. După aceea faceți rost de celelalte numere, inclusiv de Future’s End.

 

Terrible Lizard banda desenata

Terrible Lizard banda desenata

Terrible Lizard #1

publicat de Oni Press, cu scenariul semnat de Cullen Bunn și grafica de Drew Moss

Acum câțiva ani era o secetă completă de benzi desenate all-ages pe piața nord-americană și în consecință asta o făcea să fie foarte anostă. În ultima vreme lucrurile s-au mai schimbat, dar unul în plus nu strică. În special când este realizat de un autor cu ceva experiență care are ocazia să-și întindă un pic mușchii creativi după ce a fost corupt de Marvel și DC să scrie numai despre super-răufăcători cu intenții bune. Și are un dinozaur. Dinozaurii nu vor fi niciodată neinteresanți.

Premisa seriei pare simplă din preview. Dacă experimentul de la începutul lui Half-Life nu ar fi adus în baza militară toată orătăniile din filmele SF din anii 80, ci dinozauri. Și un T-Rex (fără pene :() s-ar fi împrietenit cu o fiica a unui cercetător.

 

Tooth Claw

Tooth Claw

Tooth and Claw #1

publicat de Image Comics, cu scenariul semnat de Kurt Busiek și grafica de Ben Dewey

Kurt Busiek a făcut una dintre cele mai bune, coerente și programatie adaptări de Conan în bandă desenată, una dintre cele mai simpatice și originale minierii fanasy în Shock Rockets și probabil una dintre cele mai faine treceri ale supereroilor într-un univers medieval în Avengers: The Morgan Conquest. Așa că de fiecare dată când se întoarce la genul fantasy sunt chiar mai entuziasmat decât atunci când aud de un nou Astro City. Pentru că știu că în sfârșit va mai apărea o nouă bandă din acest gen care nu va suna ca o campanie de D&D a unor oameni care au depășit consumul recomandat de Joss Whedon. Iar Tooth and Claw nu pare să dezamăgească. Un sword and sorcery cu animale antropomorfice pentru care copyul de promovarea citează prea multe influențe pentru a fi cu adevărat influente, dar asta însemană și că nu are cum să fie derivativ.

Nu pot spune cu ce seamănă Tooth and Claw, doar că arată ca ceva ce aș vrea să citesc.

Autor,
Alin Rautoiu, WebComics.ro.